Giilavárri

Toppen i sikte
Giilavárri 1163 moh. i sikte

Søndagsskitur midt i juni? Ja, bare man orker å bære skia sine så…

Finværet går mot slutten, mange dager med sol og klarvær har det vært. Vi utnytter muligheten til å få oss en sommerskitur til Giilavárri, Kåfjord.

Det er sommer i lavlandet, grønt og fint, geitene følger oss litt, men er ikke helt klar til å ta steget ut i marka ennå. Tøffeste strekningen er i starten, i bratta opp til første varden. Deretter gjennom en liten jungel av bjørk, som begynner å bli tett, helt til vi når skoggrensa.

Etter en times gåing på barmark, kommer vi til sneen. Fin fast sne som er god å gå på. Sola steiker, men noen skyer skygger for sola av og til og da merker man en litt kald vind.

Vi går helt inn dalen og følger en renne opp til topps.Tre timer totalt med pauser. Det er lett å gå om sommeren, med lite klær og lett sekk. Telemarkski og støvler er byttet ut med turski.

På toppen koser vi oss i godværet, med appelsin og kjeks. To personer står på nabotoppen Nordmannviktind, 200 meter høyere. Det er også en fin skitur som vi har gått noen ganger om sommeren.

Nedover renna, selv med turski, er det lett å ta svinger på slushen. Fint jevnt føre hele veien, med litt lugging aller nederst. Hadde vært litt artig da og hatt telemarksutstyret her, men turskia duger.

Dagen etter er det gode sommerværet over for denne gang. Glad vi tok turen!

Klar ferdig gå 1
Klar ferdig gå

Hva i all verden 2
Hva i all verden?

Sommersnø 3
Sommersnø

Skituren 5
Skituren

Utsikt mot Nordmannviktind
Utsikt mot Nordmannviktind

Jump the summit
Jump the summit

Olderdalen med vannet
Olderdalen med vannet

Fastdalstind
Fastdalstind

Finfint føre nedover
Finfint føre nedover

Sherpaen
Takk for turen !
Foto Jan R. Olsen