Sulengløypa

Sulengløypa 67

Sulengløypa starter ved Rådhuset i Olderdalen sentrum og er en rundtur på ca.6,5 km. Suleng var fra gammelt av en stor eiendom som gikk fra Olderdalselva til Barslett. Vi går etter gang og sykkelstien ca. 300 meter før vi tar av til venstre mot Kåfjord kirke. Mange ønsker å starte fra Olderdalen kirkegård. Første del av av Sulengløypa går i samme trasee som stien som heter Lillefjellet.

DSC04056

Kåfjord kirke ble bygget like etter krigen og ble vigslet den 19.juni 1949 av Wollert Krohn Hansen

DSC04057

Vi fortsetter grusvegen opp til Olderdalen kirkegård. Der følger vi stien langs en plantefeltet til vi passerer en gammel fotballbane.Der følger vi 150 meter kloppesti til gammel rydningsvei. Der kommer vi til en merket  veiskiller. Vi tar veien til høyre.

Vi følger vegen mot Slettveien. Der tar vi til venstre og går 50 meter mot Kløvenstein. Der tar vi igjen til venstre ved skiltet Sulengløypa. Vi følger merket sti oppover.

Her i ettertid kommet to skilt til som heter Lillefjellet og Askevarre`

SONY DSC

Et stykke oppe i lia ser vi et skilt som det står Gavtavárri og Sulengløypa der vi fortsetter rett fram i ca. 25 meter. Der tar vi av til venstre der det er merket rasteplass. Vi går opp en liten skrent til vi kommer til Lillefjellet der det er en sittegruppe.Skiltet Askevarre er kommet i tillegg til det som står på bildet.

DSC04000 (1)

Vi er kommet til Lillefjellet som er en naturlig stopp på turen.

DSC04087

Fra Lillefjellet har vi en fantastisk utsikt over Olderdalen og Lyngsalpene.

DSC04091

Ferga som kommer og går.

DSC04090

Som sagt finnes sittegrupper og grue for å gjøre opp bål. På ettersommeren kan det være vanskelig å finne vann i nærheten.

DSC04098

Stien fortsetter oppover dalen og er merket med rød maling.

DSC04102

Stien fortsetter videre i fin hvit bjørkeskog

DSC04100Stien går mot en ny rasteplass med fin utsikt over Olderdalens øvre del. Men vi følger stien til venstre langs en gammel ryddningsvei

DSC04105

Underveis passerer vi naturens kunstner.

DSC04107

Vi holder til venstre hele vegen (følg ikke Olderdalen rundt stien) til vi kommer ned på en ny veg. Vi holder venstre i 100 meter.

DSC04108

Der tar vi av til høyre,ned mot elva etter en gammel sti.

Vi går over brua og tar til venstre i neste veikryss.

DSC04113

Samtidig passerer vi Olderdalen Jeger og Fisk sin gapahuk ved elven.

Sulengløypa 68

Vi følger stien nedover til vi ser Rådhuset.

Leave a comment