For turforslag til Olderdalshytta, se kulturstier, Olderdalsvannet.

Olderdalshytta med mektige Heargegáisá i bakgrunnen

Et stort aktivum for friluftsinteresserte i Olderdalen er hytta.

Historien til hytta
(På ingen måte komplett, vi vil fylle ut mer når vi finner informasjon)

Den ble oppført i årene 1980/81 og har en fantastisk plassering ved vannet, ca 10 km fra bygda. En fottur dit tar ca 3 timer. Det er merket sti hele veien. Første del går langs en skogsvei med god kvalitet. Den aller siste delen kan være noe kronglete, men det er uproblematisk å ta seg fram. Scooterløypa fra Olderdalen til Storgropa i Jovnnavággi går forbi hytta.

I 2010 ble det besluttet at hytta skulle renoveres. Og i løpet av 2011–12 ble restaureringsarbeide gjennomført og hytta tar seg nå meget bra ut. Den er på ca 50 kvm, med stue, kjøkken, to soverom, wc,bod,vindfang og en fint inngangsparti .

Hytta har ved- og gassfyring, i uteområdet finnes sittegruppe og grillopplegg.

Gasstopp med tre bluss
Vedovn med kokemuligheter

Intensjonen til Olderdalen Jeger og Fiskerforening er at hytta skal stå åpen for besøkende og det forventes at brukerne tar vare på hytta. Vi ber brukerne om å følge hyttereglementet som også er slått opp på hytta.

Videre er det hyggelig om dere forbereder for neste besøk og setter frem tennved, never og fyrstikk. Vi vet aldri når hytta må brukes i nødsfall. Det er også en boks med nødproviant som KUN skal brukes i nødstilfelle.

Tennved, never og fyrstikk til neste besøk
Hyttereglement for Olderdalshytta

Innlegg som omhandler Olderdalshytta